Opis

Postaja stoji na višini 1246 m.n.v. na vrhu Planjave, ki je sosednji hrib od njenega bolj znanega in tudi bistveno bolj obiskanega soseda, Kamniškega vrha.

Kamniški vrh stoji severno od Kamnika. Nad njim se bohotijo gore Kamniško-Savinjskih Alp ob vznožju katerih stoji. Iz njega se odpre lep razgled na Savsko ravan. Zelo lepo se vidi Velika planina in hribi pred njo, Krvavec in sosednji vrh Planjava. Na vrhu je vpisna skrinjica. Gora omogoča lepo krožno pot, ki je dokaj naporna, vendar hkrati zelo razgledna in zato nudi lep izlet v naravi. Na vrhu je vpisna skrinjica. Kamniški vrh stoji v subregiji Kamniško-Savinjske Alpe in regiji Osrednji Alpski svet. (Vir: http://vnaravi.si/kamnisko-savinjske-alpe-po-visini/1259m-kamniski-vrh)Tehnično o vremenski postaji

Odčitani podatki, ki jih postaja meri, se pošiljajo v bazo vsakih 5 minut. Največji čas med pošiljanjem odčitkov pa lahko naraste tudi do največ 2 uri (zaradi motenj v omrežju GPRS).

Postaja meri naslednje paramtere:

Vsi ti podatki so na strani vidni tako v tabelarični kot tudi grafični obliki.

V grafu so prikazani odčitki povprečeni na 15 minut.

Spodaj levo pod grafom za osnovni prikaz se nahaja gumb "Podrobni podatki", ki aktivira še en graf, ki pa prikazuje podrobne podatke zadnjih 45 minut.

Vremenska postaja je v lasti in upravljanju kluba Polet Kamnik!

Varnostno opozorilo: Vsi podatki, izmerjeni in prikazani na strani, služijo le kot informacijo in za posledice, ki bi sledile zaradi napačnega sklepanja upravitelj s postajo ne odgovarja!